Een zomers recept ☀️

Vind jij slaatjes ook al snel saai en droog? Wel, ik beloof je, deze sla is pittig en smaakvol. Hoewel Bart geen fan is van slaatjes (wel van groenten) vindt hij deze salade echt lekker.

Deze salade past ook perfect in de Simpelweg Energiek levensstijl. Want wij houden van veeeeel energie en zeker in de zomer ☀️

Ingrediënten van deze zomerse salade voor 2 personen
👇👇👇
  • Verschillende soorten salade uit de tuin, ik koos voor witte en rode krulsalade en friseesalade, geeft extra crunch.
  • 1 rode biet in blokjes gesneden (ik koop altijd de voorgekookte versie – minder werk 😉)
  • 4 gekookte bio eitjes
  • een half pakje gerookte zalm
  • 1 gekookte aardappel in schijfjes gesneden
Ingrediënten van de dressing
  • 2 eetlepels zelfgemaakte mayonnaise gemixt met 2 eetlepels water en ansjovisfilets (gezouten)
Dresseer de salade en laat het smaken!
Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van de ingrediënten? 
Ik som het even op voor jou!

1. Witte en rode krulsalade en friseesalade: Deze groene bladgroenten zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamines (zoals vitamine A, C en K), mineralen (zoals ijzer en calcium) en vezels. Ze bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van antioxidanten, die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.

2. Rode bieten: Rode bieten zijn voedzaam en bevatten veel voordelen voor de gezondheid. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines (zoals vitamine C en foliumzuur) en mineralen (zoals kalium en mangaan). Bieten bevatten ook antioxidanten, waaronder betalaïnen, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en de gezondheid van het hart kunnen bevorderen en zijn dus erg goed voor je huid.

3. Gekookte bio eitjes: Eieren zijn een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten en bevatten veel essentiële voedingsstoffen zoals vitamine B12, vitamine D, selenium en choline. Ze kunnen helpen bij het opbouwen en herstellen van spieren, het handhaven van gezonde botten en het bevorderen van een gezonde hersenfunctie.

4. Gerookte zalm: Gerookte zalm is rijk aan omega-3-vetzuren, die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen. Ze helpen het risico op hartaandoeningen te verminderen, ontstekingen te verminderen en de cognitieve functie te ondersteunen. Zalm bevat ook eiwitten, vitamine D en B-vitaminen.

5. Gekookte aardappel: Aardappelen zijn een bron van complexe koolhydraten, vitamine C, kalium en vezels. Ze kunnen energie leveren, helpen bij het handhaven van een gezonde bloeddruk en een gezonde spijsvertering ondersteunen. Het is belangrijk om aardappelen met mate te eten en ze te combineren met andere voedzame ingrediënten in de salade.

Dressing:
Zelfgemaakte mayonaise gemixt met water en ansjovisfilets kan een smaakvolle toevoeging zijn aan de salade. Mayonaise bevat echter meestal veel calorieën en vet, dus het is belangrijk om er niet te veel van te gebruiken. Ansjovisfilets voegen smaak toe en bevatten omega-3-vetzuren, die gunstig zijn voor de gezondheid.

Onthoud dat het belangrijk is om een gebalanceerd dieet te behouden en te variëren in de voedingsmiddelen die je consumeert om een breed scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wil je je ook Energieker voelen en daardoor ook gezonder worden? En wie weet ook slanker?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *