Waarom mindset zo belangrijk is om af te vallen

Mindset en resultaten

Ik krijg vaak klanten over de vloer die zo snel mogelijk liefst zo veel mogelijk kilo’s willen afvallen. Liefst op 1 week -5 kg. Het is niet voor niks dat deze zoekterm de meest populaire zoekterm op Google is momenteel, 5 kg afvallen op 1 week tijd. Ik heb de oplossing voor jou! Eet een week NIKS en je zal zeker die 5 kg op 1 week verliezen. Maar is dit realistisch? En blijven die 5 kg die je op een week verloren bent er dan ook af op termijn? Helaas niet…dit is super ongezond want je lichaam zal gigantisch veel spiermassa verliezen waardoor je metabolisme vertraagt. Je eet daarna terug “normaal” (Mac Donalds, koffiekoeken, pasta, pizza en broodjes) en je merkt dat je vliegensvlug terug bijkomt en zelfs meer dan voordien weegt. Je hebt je mindset dus niet aangepast. We denken dat als we 5 kg minder wegen, we echt gelukkig zijn. Stel dat we die 5 kg minder op de weegschaal hebben bereikt, dan denken we dat we als we 10 minder wegen we nog gelukkiger zullen zijn. Helaas is dit niet het geval.

Mindset en resultaten

Hoe pakken we dit dan wel aan? En hoe kunnen we die mindset levenslang veranderen en ons gelukkiger voelen? Hoe kunnen we gelukkig, fit en energiek zijn met minder kilo’s op die weegschaal? Ik geef je 5 tips.

1. Doe NOOIT een crashdieet!

2. Een proteïnedieet volg je NOOIT zonder begeleiding. Wanneer je een proteïnedieet volgt zonder begeleiding zal je spiermassa verliezen, waardoor de meeste mensen erna terug bijkomen. Er wordt zonder begeleiding ook niets aan je mindset verandert. Begeleiding is de sleutel tot succes op lange termijn.

3. Analyseer je voedingsgewoontes en je levensstijl. Gebruik een fitnesstracker om je voeding en beweging te analyseren. Enkel wanneer je zelf bewust wordt van je levensstijl en voeding kan je deze ook daadwerkelijk aanpassen op lange termijn. Zo blijven die kilo’s er op lange termijn af.

4. Bekijk voeding aanpassen NOOIT op korte termijn. Dit moet een nieuwe levensstijl worden. Ik voel al wat stress opkomen, en vragen. Mag ik dan nooit een frietje eten? Mag ik dan nooit nog een koekje of een pizza eten? Natuurlijk wel, maar niet elke dag of 3 keer per week. Want als je eerlijk bent tegen jezelf, dit gebeurt wel vaker dan 1 keer per week, anders was je nooit zo dik geworden.

5. Eet minder suiker. Suiker laat de slechte bacteriën in je darmen groeien, daardoor voel je je neerslachtig en word je sneller ziek. Je darmen zorgen voor je immuniteit en je gelukshormoon. Wees dus extra lief voor je darmen. Je zal je snel een heel stuk beter voelen. LET OP: suiker wordt tegenwoordig ook verwerkt in het kippenwit op de boterham, in al de soorten gehakt, in cornflakes, muesli en zelfs in gemengde kruiden.

Heb je zin gekregen om op een verantwoorde manier af te vallen en mét begeleiding door Fran Of Sarah?

SKIN & BODY AFFAIR NIEUWSBRIEF

Tips van onze experts voor huid en lichaam
+ de beste acties uit de webshop

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *