Waarom ULTRA OMEGA 3?

RainPharma - Ultra Omega 3 - 1

Waarom Ultra Omega 3?

Ultra Omega 3 is ons voedingssupplement met 1000 mg visolie, waarvan 180 mg EPA en 120 mg DHA.

Vanuit de paleontologie weten we dat de mens is opgegroeid in Afrika, langs rivieren, meren en moerasgebieden. Met andere woorden in een waterrijk ecosysteem, waar vis (omega 3) tot het voedsel behoorde van mens.

Dezer dagen staat vis helaas veel te weinig op het menu. Moeten we dan dan simpelweg meer vis gaan eten? Volgens de oude actieve voedingsdriehoek zouden we 2 x per week vis moeten consumeren waarvan minstens 1 x per week vette vis. Ondertussen hebben ze dit met de nieuwe voedingsdriehoek al teruggeschroefd naar 1 x per week en met de voorkeur voor vette vis (aangezien enkel deze rijk zijn aan omega-3-vetzuren). Meer wordt echter niet meer aangeraden omwille van het hoge gehalte aan zware metalen zoals kwik. 

Maar door slechts 1 x per week vette vis te consumeren krijgen we helaas onvoldoende omega-3-vetzuren binnen. Met andere woorden: door de vervuiling van onze planeet is het een must geworden om je omega 3 via een voedingssupplement aan te vullen.

Waarom is het dan zo belangrijk om voldoende omega 3 binnen te krijgen?  Zo is er o.a. wetenschappelijk bewijs dat je beter bent beschermd tegen hart- en vaatziektes. Bij kinderen bevordert omega 3 ook de ontwikkeling van de hersenen en het zicht. Er wordt er gezegd dat het zou helpen om kanker, alzheimer en ADHD te voorkomen.

Omega 3 werkt ontstekingsremmend, dit in tegenstelling tot omega 6. Omega 6 werk ontstekingsbevorderend en krijgen we via onze huidige voeding te veel binnen (via vlees, margarine, boter, mayonaise, koekjes, kaas, volle melk, frieten, charcuterie, slagroom, roomijs,..)  De verhouding omega 3 op omega 6 is idealiter 1/1-3. Momenteel is deze bij de meeste 1 op 10 of zelf meer! Hoog tijd om dit in balans te brengen, enerzijds door het suppleren van omega 3 en anderzijds door de beperken van de inname van omega 6 via de voeding.

Conclusie: Omega 3 vult de hoognodige tekorten aan omega 3 vetzuren in het lichaam aan. Je krijgt niet enkel een slanker lichaam, maar ook een gezonder lichaam! Dit een van belangrijke punten waarin RainPharma zich onderscheidt van klassieke proteïnediëten.

SKIN & BODY AFFAIR NIEUWSBRIEF

Tips van onze experts voor huid en lichaam
+ de beste acties uit de webshop

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.