Waarom zijn geurkaarsen en luchtverfrissers giftig en verzwakken ze je immuunsysteem.

Dat geurkaarsen en luchtverfrissers niet gezond zijn horen we wel vaker. Maar waarom is dat?

Ik luisterde vandaag een podcast van Anthony William van The Medical Medium.
Ik maak graag een samenvatting voor jou, want dit is té belangrijk om niet onmiddellijk te delen.

Vroeger werden parfums, geurkaarsen en luchtverfrissers gebruikt om slechte geuren te verbergen. Nu Is het een deel van onze lifestyle geworden. Iedereen heeft wel geurstokjes, geurkaarsen of luchtverfrissers in huis. Toch is dit niet even onschuldig als je denkt. Al deze geuren ademen we in, gaan langs de longen naar de lever waar deze toxische stoffen afgebroken moeten worden. Want toxisch zijn deze geuren. Het zijn chemische geuren, en ook al staat er op de verpakking “natuurlijk”, laat je niet misleiden. “Natuurlijk” staat vaak al op de verpakking wanneer er 1 natuurlijk product in verwerkt zit en vaak is dat water.  Het wil zeggen dat er natuurlijke ingrediënten inzitten naast misschien andere chemische bestanddelen. Het wil dus niet zeggen dat je product veilig is.

Geurkaarsen en luchtverfrissers zitten vol chemicaliën die we inademen, die komen in ons lichaam, in onze longen én in onze lever terecht.

De wetenschap keurt alles goed tot het tegendeel bewezen is, zo was het met roken in de jaren 60. Roken werd pas ongezond toen de eerste mensen aan longkanker stierven. Asbest was perfect ok, tot op een moment dat dit ook longkanker veroorzaakte, jaren later.
Dan kan je denken, oh maar dat was toen, nu staat de wetenschap toch veel verder. Als je logisch nadenkt dat kan je je zelf vaak vragen stellen bij bepaalde producten.  Antony en ik vinden dat we zelf onze verantwoordelijkheid voor onze gezondheid moeten nemen. De negatieve effecten op onze gezondheid treden pas jaren tot decennia later op.

Zo snap ik niet waarom we rijst koken in kookbuiltjes (ok, dit is een ander topic ), want die plastic komt in het kookwater en op de rijst terecht, en dat kan toch ook absoluut niet gezond zijn. Toch vinden we dat normaal, want iedereen doet het. Dit even terzijde…

De wax van de geurkaarsen en de chemicaliën komen tot in je lichaam en tot in je longen. Dampen van geurkaarsen en luchtverfrissers kunnen door de muren van een huis dringen. Kan je je voorstellen wanneer deze dampen in je bloed terecht komen en daarna in je lever (want je lever filtert alles), wat dat doet met je lichaam? Ze dringen je lichaam in en blijven kleven. De wax zorgt ervoor dat je immuuncellen minder zuurstof krijgen en dus minder goed voor je kunnen werken. Deze chemicaliën verzwakken dus je immuunsysteem. 

Mensen die angstig zijn, depressief, duizelig zijn, tintelingen in armen en benen, branderige huid, de ziekte van Lyme, MS of fybromyalgie hebben moeten opletten met chemische geuren. Deze aandoeningen zijn vaak gerelateerd aan virussen. Virussen voeden zich met chemicaliën en gifstoffen, dus zeker nu in deze tijd is het super belangrijk om virussen geen kans te geven. We moeten oplettend zijn en ons lichaam geen extra belasting geven. Zorg er dus voor dat je zo weinig mogelijk in contact komt chemische stoffen. Sommige stoffen die in de lucht hangen kunnen we niet vermijden, denk aan smog enz. Maar we kunnen wel kiezen voor natuurlijke luchtverfrissers zoals de zuivere essentiële oliën van RainPharma. 

Wat ben ik blij dat ik jaren geleden de geurkaarsen en geurstokjes heb buiten gezwierd en enkel nog de essentiële oliën gebruik van RainPharma.  Ik gebruik die in de RainPharma diffuser, die de essentiële olie niet verbrandt maar door ultrasone geluidsgolven de geur verspreidt. Gebruik essentiële oliën dus nooit op zo een brandertje. De kwaliteit vermindert en de het wordt giftig door het verbranden.

Enkel pure essentiële oliën zijn veilig. Kies dan wel voor de echte natuurlijke essentiële oliën en niet voor de chemische variant, want die zijn er ook vaak in omloop. Wanneer je vb een essentiële olie van Rose koopt voor €60, dan mag je zeker zijn dat dit een chemische variant is. Voor deze prijs kan je geen natuurlijke essentiële olie van Rose maken. Als je weet dat er voor de Skinwash Rose van RainPharma maar liefst 150 kg rozenblaadjes nodig zijn om de essentiële olie van deze Skinwash te maken, dan kan je al denken dat de essentiële olie Rose best prijzig is.

We proberen ons allemaal goed te verzorgen, gezond te eten, meer mindfull te leven enz…
Vergeet dus ook de andere details niet, en zwier die geurkaarsen en geurstokjes in de vuilbak.

Wil je meer weten over onze natuurlijke essentiële oliën van RainPharma en hun helende eigenschappen? Kom even langs in ons centrum.

Skin | Body Affair

Mechelsesteenweg 310

3020 Herent

  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *