Wat is het verschil tussen oplosbare en niet oplosbare vezels?

Proteinedieet

Oplosbare vezels kunnen worden opgelost in water en vormen een gelachtige substantie in de darmen. Ze kunnen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het verlagen van het cholesterolgehalte en het bevorderen van een gezonde darmflora. Voorbeelden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan oplosbare vezels zijn haver, bonen, appels, peren en bosbessen.

Niet-oplosbare vezels daarentegen lossen niet op in water en blijven intact tijdens de spijsvertering. Ze kunnen helpen de darmen te stimuleren en constipatie te voorkomen. Voorbeelden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan niet-oplosbare vezels zijn tarwezemelen, volkoren granen en groenten zoals broccoli en wortels.

Om gezonde voeding te integreren na het Energiek Slank programma, is het belangrijk om te kiezen voor vezelrijke voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, volle granen en peulvruchten. Het is ook belangrijk om te kiezen voor voedingsmiddelen met weinig toegevoegde suikers en verzadigde vetten. Door kleinere porties te eten en regelmatig te bewegen kan er een gezond, uitgebalanceerd dieet ontstaan dat past na het  Energiek Slank programma.

We blijven je uiteraard ook begeleiden na het Energiek Slank programma én je krijgt na het afronden van het programma toegang tot de cursus Simpelweg Energiek.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *